J u m a n a h
 

 


        


    

Jumanah's Busayra Bhanu heet ze voluit maar wij houden het in het dagelijkse leven op Bushy. Een naam die goed bij haar past vanwege haar prachtig volle 'bushy' pluimstaart, precies zoals het hoort bij een Somali.
 
Bushy werd op zondag 10 april 2011 als laatste kitten uit  het nestje van Kallima en Massimo geboren. Een zusje en twee grote broers gingen haar voor. Ik had erg gehoopt op een poesje om aan te houden en met twee mooie dametjes moest dat zeker gaan lukken. Bushy vond ik uiterlijk iets meer mijn ideeŽn vertegenwoordigen maar bovenal heb ik haar gekozen vanwege haar bescheiden karakter. Haar zus Baluka was behalve erg lief een stuk onstuimiger en duidelijk meer aanwezig. Dat leek me in een groep met gecastreerde en niet gecastreerde dieren de minder goede keus. Baluka is naar ieders tevredenheid nu op en top koningin in haar eigen koninkrijk te Culemborg.  

Ten tijde van dit stukje is Bushy alweer een jaar. Vanwege problemen met mijn gezondheid heeft het erg lang geduurd  eer ze haar eigen pagina had. Vaak ontbreekt me de energie en concentratie om een stukje te schrijven.

Bushy heeft zich goed ontwikkeld. Ze is een slag groter dan haar kleine frÍle moeder en ze heeft duidelijk meer body. Ook qua vachttype en kleur is het een erg mooi meiske.
Achter haar rustige voorkomen schuilt wel een razendsnelle sprinter, vogeltjes die in onze ren neerstrijken krijgen de schrik van hun leven als Bushy uit haar startblokken schiet.

Bushy op de leeftijd van negen maanden

   Stamboom Bushy
    Fotopagina Bushy

Testen:
*   bloedgroep             
*   PRA gentest           
*   PRA oogspiegeltest
*   PK-def gentest
*   Patella luxatie
*   FELV en FIV

: A of AB
: vrij of drager
: vrij
: via ouders vrij
: vrij
: negatief


September 2012: Wegens de voortdurende situatie met mijn gezondheid heb ik besloten om de cattery te beŽindigen. Bushy
is begin deze maand gecastreerd
     
   Busayra

  
 


  Home
  Introductie

   Nieuws
   Poezen
   Kater
   Kittens
   Gezondheid
   Rasinfo
   Herplaatsing
   In memoriam
   Links
   Contact