J u m a n a h
 

 


        


         
           
Testen:
*
Bloedgroep     

* PK-def           
* PRA gentest    
* PRA oogspiegeltest
* Patella luxatie
* Felv en Fiv

* Verdunning


          Stamboom


 Fotopagina Massimo
 
: A of AB, draagt
  geen b (N/N) 
: vrij
: drager
: vrij
: vrij
: negatief
: negatief

Massimo de Zonnekoning. Op deze foto is hij vijf en een halve maand


                
                   Vielen lieben Dank Edda und Christian fur diese entzuckende Prince Charming.

Filmpjes:
 

Massimo een van de eerste dagen bij ons

 Zes weken bij ons, al een hele vent van bijna drie kilo 
7 november 2010:
Massimo is intussen zeven en een have maand. Een paar weken geleden begon ik veranderingen aan zijn gedrag te merken. Hij ging wat meer rondsnuffelen en hij werd ook iets onrustiger. Ik kreeg het idee dat dit wel eens de eerste tekenen konden zijn van ontwakende hormonen. We hebben nog nooit een kater gehad dus alles op dit gebied is nieuw voor ons. Niet veel later deed hij een eerste en hele voorzichtige poging om Kallima te dekken dus de zaak was duidelijk.
Kallima zit aan de pil en tot nu toe komt ze toe met een halfje perlutex in de week. Ze weerde Massimo niet af maar werkte ook niet mee dus de dosis is hoog genoeg. Vanaf nu is het extra goed opletten dat ze hem op tijd krijgt en ook niet stiekem uitspuwt. Ik verstop hem in een stukje Yarrah paté en dat gaat eigenlijk altijd goed.

Op de kattenbakken is ook te ruiken dat hij zover is, de urinelucht is veel sterker. Daarnaast heeft hij sinds deze week het idee opgepakt om af en toe in de spoelbak in de keuken te plassen. Nu is dit niet de ergste plek, het is goed schoon te maken en nu we het weten houden we er rekening mee. Je moet er wat voor over hebben om een intacte kater te hebben.
We hopen maar dat het niet te gek wordt de komende maanden.

Massimo begin oktober, zes en een halve maand

 
Juli 2011:
Inmiddels is onze mooie rooie de trotse vader van zijn eerste nestje. Omdat moeder Kallima de kleur sorrel niet draagt zijn de kittens allemaal wildkleur. Sorrel is recessief en moet daarom van beide kanten komen wil het zichtbaar kunnen worden (fenotype) bij de kittens.
Wel dragen de kittens het nu via pa en kunnen we met Busayra eventueel wel sorreltjes krijgen in de toekomst. We hopen volgend jaar nog eens kittens van Massimo en Kallima te mogen verwelkomen. Ook staat er een leuk extern vriendinnetje gepland voor hem op termijn.

Het sproeien is vanaf het voorjaar duidelijk verergerd en we hebben daarom een aparte buitenren voor hem gemaakt. Het was geen doen, alles wat op het terras stond werd meermaals per dag 'behandeld' door onze vent. Het onbewaakt laten liggen van tuinkussens en andere spulletjes was ook niet aan te bevelen. Met de  aparte ren is het veel relaxter geworden en Massimo accepteert het prima. Hij hoeft er ook lang niet altijd in. 's Morgens, 's avonds en wanneer we zelf niet met de halve inboedel buiten zitten mag hij gewoon vrij rond lopen bij de rest en neem ik het sproeien voor lief. In huis is de dresscode voor hem een mooi katerbroekje.
's Nachts verblijft hij in de badkamer en dat accepteert hij goed. Hij sproeit daar gelukkig op een vaste plek (meestal dan:-) die ik heb afgedekt met een dagelijks
te vervangen Depend bedonderlegger. Werkt perfect!

Zomer 2011. Intussen is Massimo min of meer uitgegroeid en vader geworden van vier prachtige lieve kittens


In juni 2012 is Massimo gecastreerd. Helaas bleek na enige maanden dat Massimo in het bijzijn van de poezen bleef
sproeien en hij zich ook intimiderend naar hen gedroeg wat de sfeer in de groep niet ten goede kwam. Massimo zat hierdoor vrijwel altijd apart wat voor hem niet leuk was en waar wij natuurlijk ook geen vrede mee hadden. Na een maand of vijf zonder verbetering hebben we besloten dat het zo niet langer ging en een leefomgeving zonder poezen voor hem waarschijnlijk de enige optie was. Met pijn is ons hart zijn we op zoek gegaan naar een ander huis voor onze lieve vent.

Op nieuwjaarsdag 2013 is Massimo verhuisd naar Sarina en Giel in Rotterdam. Vanaf de eerste dag bleek hij daar op zijn plek.Ondanks het gemis ben ik heel erg opgelucht dat hij nu het leven heeft zoals het moet zijn, vrije toegang tot het hele huis.Hierdoor heeft hij ook veel meer contact met zijn mensen, iets wat voor Massimo heel belangrijk is. Sarina en Giel zijn erg gelukkig met hem en de liefde is geheel wederzijds. Ik ben blij dat ik deze moeilijke stap toch gezet heb en ik hoop dat hij nog een heel lang en gelukkig leven mag hebben. Het ga je goed Massiman!!

 
 
 
 
 Ons ventje met tien weken
Een kater erbij:
Massimo (Macavity on Tiptoe) is onze eerste eigen kater.
Met vier poezen vond John het na de intrek van Kallima
tijd voor mannelijk tegenwicht. Daar had ik alle begrip voor. John wilde het liefst een sorrel. Dat kwam in dit geval mooi uit want dat zou wat mij betreft ook de ideale kleur zijn voor een partner voor Kallima. Dus ging ik op zoek en kwam al gauw uit bij cattery 'On Tiptoe' in de buurt van Hamburg.  Laat nu net hun mooie sorrel Somali poes Tabanya zwanger zijn en tot ons grote geluk op 20 maart 2010 bevallen van maar liefst vijf  kittens, waaronder drie sorrel katertjes! Half mei zijn we op kraamvisite geweest. Ik was onder de indruk van het prachtige sorrel van Tabanya, een lopend vuurtje!

De keuze was erg moeilijk maar op een gegeven moment leek de beslissing te zijn gevallen. Totdat we weer wilden vertrekken. Op dat moment kwam het meest stevige en  fluffy kereltje nog eens naar ons gehobbeld en liet zich van zijn allerknuffeligste en charmantste kant zien. En een lol
dat hij had! Hier konden we natuurlijk niet meer omheen.

Karakter:
Massimo is een echte knuffelkater. Heel erg lief en echt op zijn mensen gericht. Hij is niet bang of eenkennig aangelegd en hij is lekker nieuwsgierig. Verder heeft hij een heerlijke uitstraling en ik denk dat hij zeker zo opvallend mooi van kleur wordt als zijn moeder.     
   Massimo

  
 

  Home
  Introductie

   Nieuws
   Poezen
   Kater
   Kittens
   Gezondheid
   Rasinfo
   Herplaatsing
   In memoriam
   Links
   Contact