nieuws >>
 

 
 


J u m a n a h
  


        


Overige updates:
30 november
15 oktober
19 augustus

: Introductiepagina aangepast
: Bushy is verhuisd, zie pagina 'Herplaatsing'
: Wij zoeken een rustig plekje voor onze Bushy, zie pagina
'Herplaatsing'

Onze katten op Youtube: http://www.youtube.com/user/jumanahcats?feature=results_main  
			           * * * * * * * * * * * * * * *
Donderdag 28 februari:
De laatste dagen in Brabant voor ons. Zondag ga ik over met alle dieren en woensdag volgt de rest. De komende tijd zal er
nog het nodige te doen zijn en er moet natuurlijk weer een kattenren komen. Die laten we maken dit keer omdat zelf bouwen 
te lang gaat duren als John dat alleen moet doen. Voor de honden komt er een groot uitloopveld zodat ze naar hartenlust
kunnen rennen en spelen. Met een perceel van dik 4.000 m2 moet dat wel lukken en zal het voor Epke een leuke uitdaging 
worden om Siena bij te houden. Wat een weelde ook voor de dieren straks vergeleken met ons dorpstuintje in Oisterwijk.
Het e-mailadres info@jumanah.nl zal waarschijnlijk een poosje niet werken maar ik hoop dat het over enkele weken weer
functioneert. Als u een bericht wilt sturen kan dat voorlopig via jumaantje@hotmail.com .
   


Ons woonboerderijtje in Drenthe in wintersfeer. De rust en ruimte die we zochten vonden we in de
mooie omgeving van Schoonoord. Als kind al had ik iets met witte boerderijtjes. Hoewel we er niet
specifiek op selecteerden is het er toch een geworden. We zijn er ontzettend blij mee!

 

Woensdag 13 februari:
De verhuizing komt nu snel dichterbij. We bivakkeren inmiddels tussen een groeiende stapel dozen en lege kasten. John 
gebruikt de weekenden en vrije dagen om met wat hulp te klussen in ons nieuwe huis. Jammer genoeg kan ik niet meehelpen, 
zelfs een simpel wandje texen is al te zwaar :-(. Heel gedoseerd pak ik op mijn betere dagen wat spulletje in en dat is het dan. 
Begin maart staat de echte verhuizing gepland. Eerst word ik er met alle dieren heen gebracht, een paar dagen later volgt John 
met de inboedel. 
 
Donderdag 24 januari:
De tijd vliegt!1 januari is Massimo verhuisd naar zijn nieuwe mensen en dat gaat erg goed. Het is wennen zonder hem maar dat hij nu een fijn leven heeft is een grote troost voor ons.
Vrij onverwacht hebben we er een huisgenootje bij, Siena, een whippetpup van 14 weken. Een whippet stond al dik twee jaar op mijn verlanglijstje. Eigenlijk wilden we wachten tot na de verhuizing maar Siena kwam op mijn pad en was precies wat ik zocht. Nog langer wachten was geen optie meer. Tussen haar en onze kooiker Epke klikt het erg leuk, het is een mooi stel bij elkaar. 
Chanoa is intussen bijna zes maanden en nog steeds kind bij haar moeder. Toen Bushy vier maanden was wilde Kallima niets meer van haar weten maar met Chanoa tut ze nog de halve dag.

Epke en Siena op het nieuwe hondenbed  We barsten uit onze zithoek hier  maar in ons nieuwe huis hebben we straks alle ruimte
 
 
Net als haar vader Massimo vindt Chanoa sneeuw erg leuk. Dit is al de vierde heuse winter op rij met
volop sneeuw- en schaatspret
 
Zondag 9 december:
Calando is alweer een week bij zijn nieuwe mensen en er komen vertrouwde berichten. Net als bij ons  is hij graag overal met zijn neus bij en stuurt hij zijn personeel prima aan wanneer hij iets nodig heeft.
Voor Chanoa was het wennen zonder hem maar ze heeft in Bushy een nieuw maatje gevonden. Erg leuk om te zien hoe die haar verzorgt en met haar speelt. We zaten er eigenlijk al een poos mee dat Bushy er  tussendoor schoot in onze groep omdat ze veel te bescheiden is. We piekerden er soms zelfs over of een rustiger plekje niet beter voor haar zou zijn. Een hele opluchting dat dat nu niet meer aan de orde is.
Donderdag is Kallima gecastreerd. In september heb ik besloten om de cattery te beŽindigen omdat het me teveel energie kost. Gelukkig is de situatie wel goed genoeg dat ik de katten kan houden. Dat is het allerbelangrijkste want ze zijn onmisbaar.

Kallima daags na castratie, samen met Zaina. Wat een verschil toch in bouw en vacht voor twee katten van hetzelfde ras

 
Vrijdag viel de eerste sneeuw van deze winter. Zaina en vooral Massimo vinden sneeuw een heus
feestje. Aan mij de onmogelijke opgave om van hun dolle buien een foto te maken die een beetje
gelukt is..

Maandag 26 november:
Het bijhouden van deze pagina schiet er om allerlei redenen nog steeds bij in. Inmiddels zijn er gevorderde verhuisplannen bijgekomen en daar gaat ook best wat tijd inzitten. Gelukkig ben ik op het moment in iets betere doen en helpen de kittens vlijtig met alvast wat spullen inpakken die voor langere tijd gemist kunnen worden, dat scheelt enorm ;-).
Kallima is steeds meer moeder af. Af en toe leggen Chanoa en Calando nog aan bij haar maar soms laat ze duidelijk weten er niet meer van gediend te zijn. Het is eerlijk gezegd ook geen gezicht meer, Calando is al 2.4 kilo en scheelt daarmee nog maar een paar honderd gram met zijn moeder.
Dat Chanoa alsnog blijft is een troost nu we noodgedwongen voor Massimo een ander huis zoeken. Met haar erbij hebben we in elk geval twee lieve nakomelingen van hem.

Ook het bijhouden van de website hoef ik niet alleen te doen. Hier krijg ik hulp
van Chanoa


         Woensdag 17 oktober:
         Lieve Yara, mooie Yara, bijzondere Yara....alweer een jaar geleden. We missen je.
 

Vrijdag 21 september:
Hoogste tijd voor een update van de kittens. De tijd vliegt! Het zit er niet altijd in om achter de pc te gaan zitten en ik besteed mijn beperkte energie ook liever aan de kleintjes zelf. Calando en Chanoa zijn intussen zeven weken en doen het erg goed. Twee weken geleden zijn ze naar beneden verhuisd. Dat was best spannend vanwege onze nogal enthousiaste kooiker puber maar het is meegevallen.
Calando is het meest onbevangen van de twee, hij stapt direct op nieuwe dingen af. Bij Chanoa is het wisselend, nieuwe speeltjes vindt ze soms reuze eng maar een jankende stofzuiger vlakbij is interessant ;-)De trap naar de eerste verdieping hebben ze ook al beklommen. Er ligt tapijt op, een perfecte en veilige klauterpartij voor ze. Ik hoop dat het de komende weken aardig weer is, het zou leuk zijn wanneer ze nog lekker buiten kunnen spelen.

Bushy geniet van het najaarszonnetje. Het is jammer dat de zomer zo laat begon en vroeg afgelopen is dit jaar. De verwarming brandt alweer
 
Zaterdag 25 augustus:
Drie weken zijn de kittens ondertussen alweer, ongelooflijk hoe snel het weer gaat. Door een oververhitte computer en een korte maar toch  vermoeiende ziekenhuisopname is het bijhouden van de nieuwspagina erbij ingeschoten. Wel heb ik de ontwikkelingen van de kleintjes met foto's en filmpjes steeds vastgelegd, geen dag is over te doen en ook elke dag zijn er momenten die je voor altijd wilt bewaren.
Rond de drie weken zijn kittens superschattig. Dan begint ook de eerste socialisatieperiode en zijn het heuse minikatjes die nog wiebelig maar steeds meer rond gaan dartelen om de wereld buiten hun vertrouwde plekje te ontdekken. Beiden zijn al erg mensgericht en worden graag geknuffeld. Papa Massimo en de andere katten komen regelmatig op bezoek (als Kallima er niet is) om ook met de kittens vertrouwd te raken.

Calando (links) en Chanoa drie weken. Tijd om uit de kast te komen!

Donderdag 9 augustus:
Afgelopen vrijdag en zaterdag is Kallima bevallen van twee prachtige wildkleur kittens, een katertje en een poesje. Het ging 
niet vanzelf dit keer, nadat vrijdagmiddag om 14.00 uur het katertje was geboren liet het poesje erg lang op zich wachten. We 
moesten helaas twee keer met Kallima naar de dierenarts voor een spuitje oxytocine om de weeŽn te stimuleren. Na de tweede 
injectie zaterdagochtend om 05.45 uur kwam het meisje gelukkig in blakende gezondheid ter wereld. Voor foto's en filmpjes 
van de kleintjes zie de kittenpagina.

Zondag 29 juli:
Vandaag is het dag 61-62 van Kallima's zwangerschap, het gaat nu niet meer zolang duren. Ik kan de kittens goed voelen bewegen en je ziet ze soms onder de huid golven, echt leuk. Soms heeft ze last van een harde buik en dan vindt ze het fijn als ik die zachtjes masseer. Sinds gisteren hebben we haar wel tijdelijk gescheiden van de andere katten omdat er wat stress ontstond tussen vooral Zaina en Kallima. Nu Kallima de rust heeft van de slaapkamer zijn de perikelen weer bedaard en is het wachten op de eerste tekenen van de bevalling. Meestal stoppen katten een halve of hele dag van te voren met eten. Soms worden ze wat onrustig of zoeken ze regelmatig al de werpplek op. Mensgerichte katten zoals de Somali zullen je meestal op tijd waarschuwen en steun bij je zoeken bij deze spannende gebeurtenis. Gelukkig gaan de meeste bevallingen goed en zijn Somali poezen uitstekende moeders.

Kallima in de eerste dagen van de zwangerschap eind mei


Nieuwspagina: 11 -10 - 9 - 8 - 7 - 6 - 5 - 4 - 3 - 2 - 1       
   

 
 Nieuws
(11)

 

    Voorblad
  Introductie

   Nieuws
   Poezen
   Kater
   Kittens
   Gezondheid
   Rasinfo
   Herplaatsing
   In memoriam
   Links
   Contact